Verplichte LOT nummer registratie van Medische Hulpmiddelen.

In navolging van Europese wetgeving bevatten verpakkingen van Medische Hulpmiddelen een LOT nummer. Met dit nummer heeft de fabrikant de exacte specificaties uit het productieproces van een partij producten geregistreerd. Veelal wordt het LOT nummer gecombineerd getoond met een aantal andere voorgeschreven symbolen, waaronder de bewaarcondities en de expiratiedatum. Het LOT nummer heeft tot doel het product te kunnen volgen vanaf de productie tot en met de implantatie in de patiënt of de toepassing door de patiënt.

scanner verpakking0

De door Dent-Med Materials geleverde Medische Hulpmiddelen van o.a. Geistlich, Purgo, Aragó en Meta, zijn voorzien van een LOT nummer. Mocht zich een product gerelateerd problemen voordoen, dienen wij u als afnemer hier direct over te informeren, waarna de patiënten - welke een product met het betreffende LOT nummer hebben ontvangen - door u op de kortst mogelijke termijn hierover geïnformeerd dienen te worden. Vanuit de wetgeving is een registratiesysteem voor LOT nummers binnen uw voorraad- en patiëntenadministratie verplicht. Het stelt u in staat snel een overzicht van ontvangers genereren.
TIP: scan de code op de producten bij ontvangst en uitgifte, dit voorkomt invoerfouten.

Heeft u een vraag over het registreren van LOT nummers? Neem dan contact op met ons via:

Telefoon icon transparant 0226 - 360 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Nieuws

10-03-2021
Storing mailserver

Wij kunnen vandaag helaas geen mails ontvangen.

Lees meer...
11-12-2020
Word spreker tijdens het Geisltich+YOU online congres op 2 februari 2020

Deel uw kennis op het virtuele podium naast Daniel Buser, Istvan Urban en vele andere experts.

Lees meer...
04-12-2020
Wees voorbereid, bestel op tijd!

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer...