Bescherming en organisatie van instrumenten

 

De trays en cassettes van Helmut Zepf beschermen en organiseren uw instrumenten optimaal tijdens gebruik, reiniging en opslag. U kunt zelf de indeling bepalen door middel van modulaire siliconen profielen, die eenvoudig in de cassettes kunnen worden geplaatst. Deze profielen zijn standaard beschikbaar of kunnen op maat worden gemaakt.

 

Deze standaard profielen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en zijn met een schaar op lengte tStandaard profielen HZe knippen.

De profielen worden eenvoudig en zonder hulpmiddelen in de cassettes geklemd. Het standaard profiel geeft een mogelijkheid om instrumenten in 2 lagen te positioneren, in de deksel te plaatsen of van aandrukstrip te voorzien.

 

 

De Helmut Zepf cassettes zijn gebaseerd op een gestandaardiseerde afmeting van 1/1 cassette met 275 x 178 x 37 mm. De 1/3 cassette; kunnen met 3 stuks op een 1/1 cassette worden geplaatst in een container. De 1/2 cassettes; 178 x 135 x 37 mm of 274 x 86 x 37 mm passen met 2 stuks op een 1/1 cassette. Het wijde gaas van bodem en deksel zorgt voor een optimale spoeling tijden gebruik in thermodesinfector.

 

                 HZ cassettes                                    Voorbeeld met standaard profielen HZ

 

Er bestaat de mogelijkheid de profielen op maat te laten snijden. Dit geeft u de mogelijkheid om alle instrumenten naar volledig eigen inzicht te positioneren, rekening houdend met uw operatie- en uw reinigingsprotocol. U levert de instrumenten aan en wij ontwerpen samen met u de indeling.

              Op maat gemaakte profielen in de deksel                                               Cassette met een klant specifieke indeling

De cassette wordt optimaal benut, en u kunt uw operatie protocol vereenvoudigen door te zorgen dat alle noodzakelijke instrumenten altijd aanwezig zijn op de door u bepaalde positie. Gebruik makend van sterilisatie containers, is het nog eenvoudiger de cassettes te transporteren, een steriel werkblad te creëren voor een chirurgische ingreep en een maximale bewaartermijn na sterilisatie te handhaven.

 

Aluminium sterilisatie containerAluminium sterilisatie containers hebben een afmeting die overeenkomt met een 1/1 tray of cassette. Door gebruik van de containers zijn er geen sterilisatie zakken meer nodig en wordt de inhoud ultiem beschermd gedurende de maximaal toegestane bewaartermijn. De containers zijn verkrijgbaar in 4 verschillende hoogtes voor opslag van één of meerdere cassette/tray combinaties in een container. De containers kunnen worden gelabeld en geseald om de steriele inhoud te markeren en te garanderen. De filters in deksel en bodem van de container zijn ook in permanente teflon uitvoering verkrijgbaar.

 

Door gebruik te maken van deze containers is het eenvoudig de steriele materialen te bewaren en te beschermen. In een oogopslag weet u welke instrumenten u steriel klaar heeft staan en op evenzo eenvoudige wijze transporteert u de materialen door uw praktijk om een steriel werkveld klaar te maken. Door het openen van twee clips opent u de container en kunt u de steriele inhoud uitnemen.

 

Wilt u meer weten over het ontwerpen van een cassette op maat?

Neem contact op met Ron Besselink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat u zich voorlichten en adviseren wat betreft het organiseren van uw instrumenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

10-03-2021
Storing mailserver

Wij kunnen vandaag helaas geen mails ontvangen.

Lees meer...
11-12-2020
Word spreker tijdens het Geisltich+YOU online congres op 2 februari 2020

Deel uw kennis op het virtuele podium naast Daniel Buser, Istvan Urban en vele andere experts.

Lees meer...
04-12-2020
Wees voorbereid, bestel op tijd!

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer...