Ridge preservation na tandextractie: de materialen maken het verschil

Uit een recente studie blijkt dat Geistlich Bio-Oss® aanzienlijk beter presteert bij ridge preservation dan een synthetisch materiaal.

Met Geistlich Bio-Oss® blijven de dimensies van de ridge significant beter behouden dan met een synthetische botvervanger uit hydroxyapatiet en siliciumdioxide. Dit blijkt uit een klinisch vergelijkend onderzoek van negen patiënten.

Elke patiënt, met minimaal drie verse, intacte extractie sockets in de bovenkaak werd als volgt behandeld:

- Eén defect: Geistlich Bio-Oss® granules bedekt met een gelatine spons - Eén defect: synthetisch materiaal bedekt met een gelatine spons - Resterende defecten: controle, gevuld met gelatine spons

Zoals verwacht was na 12 tot 14 weken het volume van de ridge significant verminderd bij de controle defecten en konden de implantaten slechts in drie sockets geplaatst worden. De sockets behandeld met het synthetische materiaal vertoonden ook duidelijke botresorptie, en implantaten konden slechts in vijf sockets geplaatst worden. Het meeste ridge volume werd behouden door het gebruik van Geistlich Bio-Oss® (p <0,05 vs. beide groepen). In alle sockets konden implantaten geplaatst worden.

De auteurs concludeerden dat de keuze van botvervangende materialen essentieel is voor het succes van de behandeling en dat Geistlich Bio-Oss® bijzonder geschikt is voor ridge preservation - in tegenstelling tot het synthetische materiaal.

 

 2015-NB02 RP-GBO  NL

Shakibaie-M B. Vergelijking van de effectiviteit van twee verschillende botvervangende materialen voor socket preservation na tandextractie: een gecontroleerde klinische studie. Int J Parodontologie Restorative Dent. 2013 Mar-Apr; 33 (2): 223-8.

 

 

 

 

Nieuws

10-03-2021
Storing mailserver

Wij kunnen vandaag helaas geen mails ontvangen.

Lees meer...
11-12-2020
Word spreker tijdens het Geisltich+YOU online congres op 2 februari 2020

Deel uw kennis op het virtuele podium naast Daniel Buser, Istvan Urban en vele andere experts.

Lees meer...
04-12-2020
Wees voorbereid, bestel op tijd!

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer...