11 september 2019 - Zwolle

 

NSOI Roadshow

Op woensdag 11 september 2019 organiseert de NSOI een Roadshow met het thema 'Wegwijzer voor de implantaatgedragen kroon, welke materiaalkeuze maak jij?

'Gaarne vervaardiging kroon op implantaat'. Tandtechnici zien dit vaak als enige aangeleverde informatie op de techniekbon staan. Er zijn echter zeer veel mogelijkheden en vraagstukken waar over nagedacht zal moeten worden door de tandarts (-implantoloog) én tandtechnicus.

Dient er voor een standaard abutment te worden gekozen, voor een ti-base of is een CAD/CAM abutment verstandiger? Wat is het meest ideale materiaal  per indicatie voor het te gebruiken abutment en hoe zit het met de kroon? Kies je voor een verschroefde of gecementeerde kroon? En hoe zit het met de garantie?

Omdat degene die de kroon plaatst hier ook de eindverantwoordelijke voor is, zal deze goed op de hoogte moeten zijn van de vele mogelijkheden. Per patiënt zal dan ook goed nagedacht moeten worden wat de beste materiaalkeuze is. Een verkeerde beslissing heeft immers vaak grote invloed op het eindresultaat met soms desastreuze gevolgen. Niet alleen esthetische missers, maar ook botverlies en beschadiging of verlies van het implantaat kunnen het gevolg zijn van een onjuist gekozen type abutment. Daarom zal net als de verwijzend tandarts ook degene die het implantaat plaatst goed op de hoogte moeten zijn van de diverse beslissingen en de verwijzer moeten kunnen adviseren.

Deze presentatie zal ingaan op de diverse prothetische keuzes die gemaakt dienen te worden. Met behulp van een handige beslisboom zal u geholpen worden om tot een esthetisch, voorspelbaar en ook duurzaam eindresultaat te komen.

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

18:00   Congreszaal Hotel van der Valk
Registratie en ontvangst met koffie en thee
 
  aansluitend lichte maaltijd
 
19:00   Wegwijzer voor de implantaatgedragen kroon -
welke materiaalkeuzes maak jij?
interactieve lezing - deel I
- verschroeven vs cementeren
  en nieuwe ontwikkelingen
- welke materiaalkeuze voor het abutment
  en in welke situatie?
- welk type abutment
  en in welke situatie?
Frank Andriessen en Patrick Oosterwijk
 
20:15   korte break voor koffie en thee
 
20:30   Wegwijzer voor de implantaatgedragen kroon -
welke materiaalkeuzes maak jij?
interactieve lezing - deel II
- welke materiaalkeuze voor de kroon?
- hoe zit het met de garantie?
- uitleg: hoe gebruik ik de beslisboom
  voor een voorspelbaar en duurzaam eindresultaat
Frank Andriessen en Patrick Oosterwijk
 
22:00   Vragenronde en afsluiting
met sprekers en deelnemers
 
22:15   aansluitend napraten in de foyer
met een borrel
 
Inschrijven kan via deze link.
 

 

Agenda